Képviselőfánk II
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 5 egész tojás
- 2 dl forró víz
- csipet só
vaníliakrém
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 1.5 dl tej
- 12 deka cukor
- vaníliás cukor
- 3 dl keményre felvert tejszínhab.
karamell krém
- 20 dkg cukor
- pár csepp ecet
Elkészítés
Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban dió nagyságú halmokat rakunk, tetejét simára igazítjuk, és a tésztát egy óráig pihentetjük. Az egyenletes kiszaggatás leggyorsabb, ha a tésztát lisztezett deszkán 2 cm-es vastagságúra kisodorjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk, s golyó alakra megformáljuk. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük, s egy kissé szárítjuk. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. Ropogósra sütjük. Félbevágjuk, és vaníliakrémmel megtöltjük. A tetejét karamellbe mártjuk. Vaníliakrém: A tojással, a tojássárgájával, a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű krémet hevítünk a habüstben. Miután lehűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Karamellkrém elkészítése: A cukrot világosbarnára pirítjuk, hozzáöntünk pár csepp ecetet, ami sokáig nyúlósan tartja, és a fánkok tetejét belemártjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.